ZAČETNI POTAPLJAŠKI TEČAJ (Open Water Diver)

 

Si poskusil s potapljanjem in kot tudi mi ugotovil, da je to nekaj neverjetnega? Potem je začetni potapljaški tečaj - OWD (Open Water Diver) tvoj naslednji korak!

 

Zakaj začetni potapljaški tečaj?                                                        

 

Open Water Diver je prva stopnja pri potapljaškem izobraževanju. Daje ti svobodo, da se z njo lahko potapljaš s svojim sopotapljačem brez nadzora profesionalca. Ko uspešno opraviš začetni potapljaški tečaj se lahko potapljaš kar do globine 18 metrov.

 

Kaj potrebujem, da začnem?

 

Začetni potapljaški tečaj je sposoben narediti vsak, ki je zdrav, v razmeroma dobri telesni kondiciji in se dobro počuti v vodi. Za začetni potapljaški tečaj moraš biti starejši od 14 let. Tisti, ki bi radi potapljaško licenco in so stari od 10 do 14 let, pa se lahko udeležijo Junior začetnega potapljaškega tečaja.
• Certificiran Jr Open Water Diver, ki je star od 10 do 11 let, se lahko potaplja  do globine 12-ih metrov le s profesionalnim potapljačem, staršem ali uradnim skrbnikom.

 

Kaj bomo delali na začetnem potapljaškem tečaju?

 

Na začetnem potapljaškem tečaju se bomo učili osnov potapljanja z jeklenko, kot na primer osnovne tehnike plavanja pod vodo, govorili pa bomo tudi o sami potapljaški opremi. Za pridobitev licence mora vsak potapljač  predelati in osvojiti pet poglavij teorije, opraviti pet potopov v nizki vodi (bazen ali bazenu podobni pogoji) in štiri potope v odprti vodi (morje ali jezero).

 

Kako dolgo traja začetni potapljaški tečaj?

 

Potapljaški tečaji temeljijo na uspešnosti (performance based), kar pomeni da nadaljuješ, ko prikažeš obvladovanje določenih spretnosti  oz. izvajanja vaj in nalog. To omogoča napredovanje v času, ki ga potrebuje vsak posameznik, da osvoji želeno znanje. Minimalen čas za izvedbo tečaja je 3 dni. 

 

Potek začetnega potapljaškega tečaja

 

Navadno izvajamo potapljaške tečaje pri nas Bernardinu od petka do nedelje. Možni pa so tudi termini izven tega urnika po predhodnem dogovoru.

 

Začetne potapljaške tečaje izvajamo na Bernardinu vendar je možno na tečaju opraviti potope globoke vode s čolnom na katerokoli lokacijo na Slovenski oblai,  primerno nivoju znanja. 

 

Kaj potrebujem za začetni potapljaški tečaj?

 

• Kopalke
• Brisačo
• ABC opremo (maska, dihalka in plavuti – lahko kupite tudi pri nas ob prihodu na tečaj, obstaja tudi možnost izposoje opreme)

 

Kam naprej?

 

Ko narediš začetni potapljaški tečaj, je prvi logični korak naprej nadaljevalni potapljaški tečaj!

 

     

 

  

 Pridruži se še ti!

    Divestrong d.o.o., Borovška cesta 88a 4280 Kranjska Gora E: info@divestrong.si